Estetiska programmet

Programmet för estetisk verksamheter riktar sig till dig som älskar att sjunga, dansa, stå på scen, spela in låtar och arbeta med teater och teaterproduktion. Skolan arbetar med modern teknik som iPads och smartboards i all undervisning.

Programmet innehåller såklart kurser i svenska, engelska, matematik och naturkunskap som alla måste läsa på gymnasiet. Dessutom får alla elever praktisera på olika arbetsplatser (APL) under hela 22 veckor.

De programfördjupande ämnen du läser har en tydlig arbetslinje där skolan arbetar tillsammans med dig för framtiden. Kung Saga riktar undervisningen mot samhället som vi lever och verkar i, så att du skall vara rustad att kliva ut i ditt vuxenliv efter fyra lärorika år på Kung Saga.

Efter avslutad gymnasieutbildning är du redo att delta i och driva olika konstnärliga projekt, fortsatta studier eller arbete inom det konstnärliga området. Du är även tränad i att framträda för människor, har en bred kunskap inom olika konstnärliga uttryck och har god självkännedom – färdigheter som är användbara inom en mängd olika områden på arbetsmarknaden. Du kommer att vara redo för vuxenlivet.

IMG_0096