Om oss

Nytida Kung Saga Gymnasium är en liten gymnasiesärskola med estetisk inriktning inom individuellt program samt nationellt program.

Nytida Kung Saga Gymnasium har en tydlig framtidsprofil. Skolan vill, med det estetiska som plattform, genom väl formulerad pedagogik och möten med omvärlden förbereda eleverna för livet efter skolan.

Skolan ligger på Telefonplan, Midsommargården som även är ett kulturhus. Att som skola verka och samarbeta nära en levande kulturell verksamhet möjliggör praktikplatser, inspiration, möten, kraft och input för eleverna och bidrar till en inkludering som är på riktigt.

För Nytida Kung Saga är det viktigt att se hela människan. Här tänker man på maten, hälsan och kroppen, tränar tanken men lägger stor vikt vid känslan. Nytida Kung Saga Gymnasium vill vara skolan som förbereder eleverna för ett meningsfullt vuxenliv på alla plan, en skola som lär sina elever att lita till den egna förmågan. Vi utgår från att olikhet är normen och att alla människor har någonting att erbjuda.

På Nytida Kung Saga arbetar man ämnesövergripande och i temaundervisning. Skolan låter de estetiska ämnena och det autentiska lärandet vara motorn och inspirationen för att du ska lära och träna dig i de mer teoretiska ämnena. Elevernas dagar och lektioner har en tydlig struktur och utifrån en trygg ram möter eleverna sedan många former av kunskapsinhämtning. I ämnesstugor får eleverna fördjupa sig i de individuella målen, mål som ständigt utvärderas för att leda till ett effektivt lärande.

Nytida Kung Saga erbjuder även fritidsverksamhet efter skolan och under lov.

Titta in och möt skolan på Facebook, läs mer på skolans hemsida eller kom förbi och ta en fika, så får skolan veta mer om er och ni om Nytida Kung Saga Gymnasium 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *