Etikettarkiv: Gymnasiesärskola

Ett gymnasium för särskilt begåvade

Demonstration NU!

DJVflyer1-korrigerad

Onsdagen den 26:e april samlas vi till demonstration för att lyfta frågan om männsikor med kognitiva funktionsskillanders rätt till en självklar plats i samhället på lika villkor som alla andra. Vi kräver jobb, vi kräver högskoleutbildning, vi kräver ekonomisk trygghet, vi kräver valfrihet, vi kräver vårt människovärde NU!

NU! kräver vi att politiker och allmänhet lyssnar på oss!

Vi samlas på Sergels torg 12.45, avgång från Sergels torg 13.15, demonstrationståget går till Mynttorget där vi avslutar med dans, musik och talare avslut senast 15.30.

Läs mer och berätta att ni kommer på facebook

Se trailern för demonstrationen HÄR

KOM OCH SPRÄNG FÖRDOMAR MED OSS!!!

 

VÄLKOMNA PÅ ÖPPET HUS!

Är ni nyfikna på vår skola? Kom då och träffa oss! Vi är på plats för att svara på alla era frågor TISDAGEN den 11:e oktober kl. 16.30-19.30. Våra elever står på scenen kl. 18.00, missa inte det! LÖRDAGEN den 12:e november kör vi mellan 10.00-14.00.

Sen är ni alltid välkomna att ringa Klara för att boka ett besök eller om ni har frågor, ni når Klara på tfn; 0766 477 377 eller mail klara@kungsaga.se

VI SES!

affisch_oppet-hus1-2 affisch_oppet-hus2-2 affisch_oppet-hus3-3

Kung Saga Gymnasium

Kung Saga Gymnasium är en liten gymnasiesärskola med estetisk inriktning. Vi startar upp på Mäster Olofsgården i Gamla Stan i Stockholm hösten 2012. Skolan är ett alternativ till stadens stora etablerade skolor, med ett nytt perspektiv och nya idéer. Vi utgår från att olikhet är normen och att alla människor har någonting att erbjuda samhället efter skolan. Vi arbetar för våra elevers framtid och vuxenliv.

Skolan startats upp av Klara och Rebecka som är etablerade pedagoger med lång erfarenhet från gymnasiesärskolan och arbete med de estetiska ämnena i undervisningen. Vi arbetar med teater, drama, dans, bild och musik för att lära oss förstå meningen med matematik, svenska, engelska och samhällskunskap som vi behöver kunna för att bli självsäkra och självständiga vuxna.

Skolan är för dig som är inskriven i särskolan och gillar drama, dans musik och bild, dig som tycker om att möta och samarbeta med många olika sorters människor, dig som vill vara med och påverka din egen skolgång, framtid och samhället vi lever i.

På Kung Saga Gymnasium arbetar vi med dina idéer om hur framtiden efter skolan ska se ut. Vi arbetar även med att skapa kontakter med arbetslivet. Vi kommer bjuda in människor som arbetar med olika saker t.ex. inom kulturen; filmare, regissörer, skådespelare, konstnärer och musiker.Vi har ett uppdrag, att lära andra om oss. Vi kommer att skapa dans- musik och teaterföreställningar som handlar om oss – vad har vi som grupp att berätta? Den föreställningen turnerar vi sen med. Ni kan så mycket och har så mycket klokhet, vi vet att era röster inte alltid hörs – det måste ändras!

Du som söker dig till Saga Gymnasium kommer att:

– ha fyra roliga och lärorika år framför dig.
– arbeta mycket med teater, drama, dans, och musik.
– gå i en liten skola.
– vara med och bestämma om din skola.
– arbeta med dina egna idéer om framtiden.
– träffa och samarbeta med många som jobbar med kultur- och arbetsliv
– delta i dans- teater- och dramaföreställningar som kommer att ses av och beröra många.
– stärkas i att du har rätt till ett meningsfullt jobb efter skolan och att du kan nå det du vill. Du kommer stark ut i arbetslivet.

Du kommer att veta att du kan!